Integritet och säkerhet

Informationsinsamling och användning

Genom att använda denna webbplats bekräftar du att du har granskat villkoren i vår sekretesspolicy och samtycker till användning av data ("Sekretesspolicy och samtycke") och godkänner att vi får samla, använda och överföra dina personuppgifter och användardata i enlighet med därtill. Om du inte godkänner dessa villkor kan du välja att inte använda vår webbplats och att inte lämna personuppgifter via denna webbplats. Denna sekretesspolicy och samtycke ingår i våra användarvillkor för webbplatsen och regleras av och tolkas i enlighet med lagen i delstaten Florida, USA. Du godkänner att skicka alla tvister som uppstår på grund av din användning av denna webbplats till den exklusiva jurisdiktionen för delstaten Florida. Lexyl samlar information från sina användare på flera olika platser på sin webbplats.

Ändringar i sekretesspolicy och samtycke

Denna webbplats och vår verksamhet ändras ständigt. Som ett resultat kan det vara nödvändigt för Lexyl att göra ändringar i denna sekretesspolicy och samtycke. Lexyl förbehåller sig rätten att uppdatera eller ändra denna sekretesspolicy och samtycke när som helst och från tid till annan utan föregående meddelande. Läs igenom denna förklaring regelbundet och särskilt innan du lämnar några personuppgifter. Denna sekretesspolicy och samtycke uppdaterades senast den 2019-05-03. Din fortsatta användning av webbplatsen efter ändringar av denna sekretesspolicy och samtycke innehåller ditt godkännande av villkoren i sådan reviderad sekretesspolicy och samtycke.

Definitioner

"Aggregerad data" inkluderar kunddemografi, intressen och beteende baserat på personuppgifter och annan information som lämnas till oss som sammanställs och analyseras på en aggregerad och anonym basis.

"Personuppgifter" innehåller all information som gör det möjligt för en individ att identifieras, bland annat genom individens namn och e-postadress.

"Allmän information" innehåller information som publiceras på alla offentliga områden på webbplatsen, till exempel anslagstavlor, chattrum och kommentarområden. Vänligen se vår diskussion om "Allmän och oombedd information" i våra användarvillkor.

"Oombedd information" innehåller alla idéer för nya produkter eller modifieringar av befintliga produkter och annan oombedd kommunikation. Personuppgifter som ingår i oombedd information kommer att hanteras på det sätt som anges i denna sekretesspolicy och samtycke.

"Användardata" inkluderar all information som passivt samlas in från användare av webbplatsen som inte identifierar en viss individ, inklusive till exempel statistisk information om webbplatsanvändning. Termerna "du", "din" och "dina" när de används i denna sekretesspolicy och samtycke betyder alla användare av denna webbplats.

Vilken information samlar vi in?

Information som du ger oss: Vi samlar in personuppgifter som ditt namn, födelsedatum eller e-postadress från dig när du frivilligt väljer att registrera dig eller använda den här webbplatsen. Vi använder de personuppgifter som vi samlar in för att ge dig en överlägsen kundupplevelse på webbplatsen och för att förbättra och marknadsföra Lexyl Services. Lexyl kan lagra sådana personuppgifter själv eller i databaser som ägs och underhålls av Lexyls dotterbolag, agenter eller tjänsteleverantörer. Lexyl behåller sina rättigheter till dessa databaser och informationen i dem.

När du besöker oss på våra onlinetjänster kan vi samla in viss information automatiskt från din enhet. I vissa länder, inklusive länder i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, kan denna information betraktas som personlig information enligt gällande lagstiftning om dataskydd. Specifikt kan informationen vi samlar in automatiskt innehålla, men är inte begränsad till, information som din IP-adress, enhetstyp, unika identifieringsnummer, webbläsartyp (till exempel Firefox, Safari eller Internet Explorer), din Internetleverantör (ISP), ditt operativsystem och operatör. För webbplatsanvändare kan uppgifter om eventuella refererande webbplatser eller utgående sidor samt bred geografisk plats (t.ex. land eller ort) också samlas in. Vi kan också samla in annan teknisk information, t.ex. hur din enhet har interagerat med våra onlinetjänster, inklusive besökta sidor och följda länkar. Att samla in denna information gör det möjligt för oss att bättre förstå de besökare som kommer till våra onlinetjänster, var de kommer ifrån och vilket innehåll på våra onlinetjänster som är av intresse för dem. Vi använder denna information för våra interna analysändamål och för att förbättra kvaliteten och relevansen av våra onlinetjänster för våra besökare, till exempel för att anpassa din användarupplevelse, skräddarsy dina sökningar och visa annonser som kan vara av intresse. Vi kan också använda denna automatiska information för att förhindra och upptäcka bedrägeri. Detta och dina personuppgifter kan också vara kopplade till cookies för att möjliggöra en korrekt drift av våra onlinetjänster, lagra dina resesökningar på våra onlinetjänster och samla in information om hur du använde våra onlinetjänster. För mer information, se avsnittet "Cookies" nedan.

Om du är en anställd på ett företagskonto, en säljare eller en annan typ av affärspartner såsom en fastighetsägare, fastighetschef eller resebyrå kan övrig insamlad information inkludera arbetsgivare, anställningsidentifikationsnummer eller andra relevanta uppgifter.

Vi kan också använda din personliga information för andra ändamål som beskrivs i avsnittet "Hur vi använder din information" nedan.

När du använder en app i din smartphone, surfplatta eller program för andra plattformar (kollektivt "app" eller "appar" enligt vad som är tillämpligt) kan vi också samla in till exempel:

Information om funktionaliteten hos de appar som du använder. Detta gör det möjligt för oss att identifiera de områden av apparna som är av intresse för våra kunder så att vi kan förfina och kontinuerligt förbättra apparna. Din enhets unika enhetsidentifierare ("UID"). Varje app skickar oss enhetens UID, en sekvens av siffror eller tecken som är unika för din enhet. Vi använder det här vid första öppningen av appen så att vi kan bekräfta till våra annonsnätverk hur många nedladdningar som kommer från klick på deras respektive annonsbanners och andra marknadsföringsverktyg. När en e-postadress tillhandahålls associerar vi denna med din nuvarande UID/cookie-ID för att ge dig en sömlös upplevelse på alla dina enheter. Information om din nuvarande plats. När du använder appfunktionen "hitta hotell nära din nuvarande plats" eller liknande funktioner som föreslår relevant innehåll baserat på plats eller på annat sätt tillhandahåller platsbaserade tjänster, använder vi information om din nuvarande plats – som tillhandahålls av din enhet med hjälp av GPS eller liknande teknik – för att visa relevant innehåll eller annan lokaliserad information. Vi samlar inte in platsdata om du inte använder en platsbaserad funktion, och du kan när som helst stänga av platsdatainsamling via menyn för telefoninställningar. Felrapporteringsinformation. Detta gör att vi kan undersöka felet och förbättra appens stabilitet för framtida versioner. Som en del av dessa felrapporter skickar appen information om mobilenhetstypen och versionen, UID, tiden då felet inträffade, funktionen som användes och programmets tillstånd när felet inträffade. Vi kan använda denna information för att undersöka och lösa felet och hjälpa dig att slutföra en påbörjad bokning. Du har möjlighet att kontrollera vilken information en app skickar till oss. Du kan utöva denna kontroll antingen genom att ändra inställningarna för appen i inställningsmenyn eller ändra inställningarna för din mobila enhet. Alternativt kan du helt och hållet ta bort appen från din enhet och få tillgång till våra tjänster via vår hemsida.

Om du utnyttjar någon av våra sociala mediefunktioner på våra onlinetjänster eller på annat sätt via en social medieleverantör, kan vi få tillgång till information om dig via den sociala medieleverantören i enlighet med deras integritetspolicy.

Om du har valt att inkludera personlig information på ditt sociala mediekonto kan vi få tillgång till information som ditt namn, profilbild, kön, födelsedag, e-postadress, ort eller län och annan information du har valt att göra tillgängligt. Med förbehåll för dina sekretessinställningar får vi tillgång till information som du tillhandahåller till en social medieleverantör angående dina respektive platser ("Platsdata") för att ge dig relevant innehåll. Vi lagrar inte eller använder data som är relaterade till de vänner du är ansluten till på en social mediewebbplats.

Vi kan också få tillgång till information från sociala medier om din användning av en app som vi kör på deras hemsida. Därför uppmanar vi dig att granska sekretesspolicyn för alla sociala medier som du använder.

Samtal till och från våra kundtjänstteams kan spelas in eller övervakas för kvalitetskontroll, analys, för att skydda oss vid juridisk tvist samt för personalutbildning. Inspelade samtal kommer att bevaras i enlighet med denna sekretesspolicy. All personlig information som erhållits från dig under samtalet behandlas i enlighet med bestämmelserna i denna sekretesspolicy.

Interaktioner som du har med oss genom våra onlinetjänster, till exempel chatt, kommer att bevaras och övervakas för kvalitetskontroll, för att skydda oss vid juridisk tvist samt för personalutbildning. Denna information kommer att behandlas och bevaras i enlighet med denna sekretesspolicy.

Hur vi använder din information

Vi använder din personliga information för följande syften ("Syften"): Att tillhandahålla Tjänsterna, som inkluderar att tillhandahålla tjänster, produkter och funktionalitet som erbjuds via våra tjänster och uppfylla dina önskemål, inklusive men inte begränsat till: underlätta och bearbeta bokningar med LEXYL och våra resepartners, granska resepartners, betala för resepartners produkter och tjänster genom våra tjänster, verifiera dina kontouppgifter och identifiera dig vid behov för att logga in på Tjänsterna och säkerställa säkerheten för ditt konto. Visa dina bokningar och bokningar som gjorts via våra koncernföretagens webbplatser, applikationer och tjänster på din kontosida. Kommunicera med dig om ditt konto eller användningen av våra tjänster, produkter och/eller funktionalitet (t.ex. att begära recensioner och återkoppling, skicka varningar och meddelanden du har prenumererat på, tillhandahålla uppdateringar om resplaner, skicka bokningsbekräftelser, skicka informationstjänster och administrativa e-postmeddelanden eller andra uppgifter som krävs enligt lag), svara på eller uppfölja dina kommentarer och frågor och på annat sätt tillhandahålla kundservice. Skicka marknadsföringskommunikation till dig, inklusive kommunicera med dig om tjänster eller produkter som erbjuds av LEXYL, våra koncernföretag eller våra affärspartners och andra marknadsföringskommunikationer som vi anser vara av intresse för dig, enligt lag. Utföra och förbättra våra tjänster och utveckla nya produkter och tjänster, bland annat med hjälp av analyser för att bättre förstå hur du använder våra tjänster för utveckling av produkt, hemsida, applikation och service och för att förbättra användarupplevelsen. Behandla och leverera tävlingsbidrag och belöningar. Behandla din betalningsinformation. Tillhandahålla tjänster och information till resepartners, till exempel användarfeedback och användaruppgifter. Skräddarsy din upplevelse av våra tjänster, till exempel genom att dra slutsatser eller kombinera olika uppgifter som vi har samlat om dig för att erbjuda bättre sökresultat eller på annat sätt skräddarsy våra tjänster för dig enligt dina önskemål eller begränsningar.Tillhandahålla mer relevant annonsering om och från våra tjänster, inklusive att visa dig anpassade erbjudanden och annonser om och från våra tjänster. Skydda mot, utreda och avskräcka bedräglig, obehörig eller olaglig aktivitet. Efterleva våra policyer, förfaranden och juridiska skyldigheter, inklusive att följa begäran från brottsbekämpning eller myndighet, adressera rättstvisterelaterade frågor och utöva rättigheter eller skyldigheter enligt lag. Som godkänts av dig och enligt vad som krävs eller tillåts enligt gällande lag. Om du ger ditt samtycke till vidare användning av din personliga information kan du när som helst upphäva samtycket genom att kontakta oss med hjälp av uppgifterna nedan.

Du har val att göra om din personliga information, och i vissa fall kan du ha rätt att välja bort eller invända mot vår användning av din personliga information för dessa ändamål.

Överföring av din data utomlands.

Genom att frivilligt ge oss dina personuppgifter godkänner du vår användning av dem i enlighet med denna sekretesspolicy och samtycke. På grund av Internets natur kommer din kommunikation oundvikligen att resultera i överföring av information över internationella gränser om du besöker denna webbplats från ett annat land än USA. Genom att besöka denna webbplats samtycker du till dessa överföringar. Om du tillhandahåller personuppgifter till den här webbplatsen bekräftar du och godkänner att sådana personuppgifter kan överföras från din nuvarande plats till Lexyls kontor och servrar samt de dotterbolag, agenter och tjänsteleverantörer som avses här i USA och i andra länder.

Registrering

För att kunna använda denna webbplats måste en användare först fylla i registreringsformuläret. Under registreringen är användaren skyldig att ge sina kontaktuppgifter (namn och e-postadress) och skapa ett användarnamn och lösenord. Denna information används för att kontakta användaren om de tjänster på vår webbplats som de har uttryckt intresse för. Lexyl kräver inte att användaren ska tillhandahålla demografisk information såsom inkomstnivå, kön eller unika ID-nummer.

Cookies

En cookie är en liten datafil som lagras på användarens hårddisk och som innehåller information om användaren. Användning av cookies är inte på något sätt kopplat till någon personligt identifierbar information på vår webbplats. Till exempel genom att använda cookies på vår webbplats måste användaren inte logga in med lösenord vid varje besök på webbplatsen vilket sparar tid. Om användaren tillfälligt vill inaktivera denna funktion kan de göra det genom att klicka på "logga ut länken". Om en användare avvisar cookies, kan de fortfarande använda vår webbplats. Cookies kan också ge oss möjlighet att spåra och rikta våra användares intressen för att förhöja upplevelsen på vår webbplats.
Lär dig mer och hantera dina cookieinställningar

Loggfiler

Vi använder IP-adresser för att analysera trender, administrera webbplatsen, spåra användarens rörelse och samla bred demografisk information för samlad användning. IP-adresser är inte kopplade till personligt identifierbar information.

Länkar

Denna webbplats innehåller länkar till andra webbplatser. Observera att Lexyl Travel Technologies inte ansvarar för integritetspolicyn på andra webbplatser. Vi uppmuntrar våra användare att när de lämnar vår webbplats läsa integritetspolicyn på varje webbplats som samlar in personlig information. Denna integritetspolicy gäller endast information som samlas in genom denna webbplats.

Säkerhet

Alla våra användares information, inte bara den känsliga informationen som nämns ovan, är begränsad i våra kontor. Endast anställda som behöver informationen för att utföra ett visst jobb (till exempel en faktureringskonsulent eller kundtjänstrepresentant) får tillgång till personligt identifierbar information. Servrarna som vi lagrar personligt identifierbar information i förvaras i en säker miljö.

Specialerbjudanden

Vi skickar alla nya medlemmar ett välkomstmail för att verifiera lösenord och användarnamn. Etablerade medlemmar kommer att få information om nya grupper eller hotellbud som rör deras verksamhet. Av respekt för våra användares integritet presenterar vi möjligheten att inte ta emot denna typ av kommunikation.

Specialerbjudanden

Lexyl Travel Technologies använder cookies för att spåra slutanvändarverksamhet via vår webbplats. Aktivitet spåras i ett försök att göra vår webbplats lätt att navigera genom och ta reda på vilka områden av vår webbplats som drar mest uppmärksamhet. Information som spåras är exempelvis vilken som är den mest besökta sidan, minst besökta sidan, toppingångssidan, toppsökväg som användare använder, genomsnittlig tid spenderad på sajten etc.

Webbsajt- och serviceuppdateringar

Vi skickar användaren uppdateringar om webbplatsen och service. Medlemmarna kan inte avanmäla dessa servicemeddelanden som innehåller viktig information om tjänsten. Vi kommunicerar med användaren om service eller uppdateringar på vår webbplats och om frågor som rör deras konto via e-post eller telefon.

Korrigering/uppdatering av personlig information

Om en användares personuppgifter förändras (t.ex. postnummer), eller om en användare inte längre önskar våra tjänster, kommer vi att sträva efter att erbjuda ett sätt att korrigera, uppdatera eller ta bort den användarens personuppgifter.

Tredjepartsannonser

Vi använder tredjepartsannonser för att visa annonser när du besöker vår webbplats. Dessa företag kan använda information (inte ditt namn, adress, e-postadress eller telefonnummer) om dina besök på denna och andra webbplatser för att tillhandahålla annonser om varor och tjänster av intresse för dig. Om du vill ha mer information om detta och veta vilka val du har om du inte vill att denna information ska används av dessa företag, kan du besöka www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp

Meddelande om ändringar

Om vi beslutar att ändra vår integritetspolicy kommer vi att publicera dessa ändringar på vår hemsida så att våra användare alltid är medvetna om vilken information vi samlar in, hur vi använder den, och under vilka omständigheter. Om vi vid något tillfälle beslutar att använda personligt identifierbar information på ett sätt som skiljer sig från den som uppgavs när den samlades in, kommer vi att meddela användarna via e-post. Användarna kommer att kunna välja huruvida vi använder deras information på ett annat sätt. Vi kommer att använda informationen i enlighet med den integritetspolicy under vilken informationen samlades in.

Rättsliga skyldigheter

Även om vi gör allt för att bevara användarnas integritet kan vi behöva lämna ut personlig information när lagen så kräver. Vi står i god tro till att detta är nödvändigt för att uppfylla ett pågående rättsligt förfarande, ett domstolsbeslut eller juridiska processer på vår webbplats.

EU:s allmänna dataskyddsbestämmelser "GDPR"

Lexyl kommer endast att behandla personuppgifter efter skriftliga anvisningar från sina gruppsamordnare och i enlighet med våra användarvillkor och rådande lagstiftning (såvida inte Lexyl är skyldiga att göra detta för att efterleva rådande lagstiftning, i vilket fall Lexyl kommer att informera sina gruppsamordnare om sådana juridiska krav, förutom där detta är förbjudet av rådande lagstiftning) och gruppsamordnaren bekräftar att de dokumenterade anvisningarna är att Lexyl ska behandla personuppgifterna i enlighet med syftet för våra användarvillkor. Lexyl kommer att informera gruppsamordnarna om en anvisning, enligt deras åsikt, bryter mot den gällande EU-lagstiftningen angående dataskydd och säkerhet;

Lexyl ska, vid användarvillkorens avslutande eller upphörande och på gruppsamordnarens begäran, radera eller återlämna alla personuppgifter, förutom i händelse av att Lexyl är oförmögna att förstöra personuppgifterna (på grund av säkerhetskopior eller av juridiska skäl), då Lexyl ska fortsätta att efterleva dessa krav på obestämd tid och omedelbart avbryta ytterligare behandling av personuppgifterna utan gruppsamordnarens uttryckliga skriftliga samtycke, förutom där detta krävs, och i den utsträckning som tillåts, av rådande lagstiftning Lexyls skyldighet i enlighet med dessa krav att skydda säkerheten för personuppgifter, fortsätter efter upphörandet av våra användarvillkor.

Lexyl ska säkerställa att lämpliga organisationsmässiga och tekniska åtgärder har införts för att skydda personuppgifterna mot dataintrång;

Lexyl ska meddela gruppsamordnare utan orimlig fördröjning om man blir medveten om några dataintrång och ska tillhandahålla rimlig information och samarbeta med gruppsamordnaren så att gruppsamordnaren kan uppfylla eventuella rapportskyldigheter man kan vara belagd med (och i enlighet med de tidsramar som krävs av) tillämplig dataskyddslagstiftning;

Underbehandlare

Lexyl kommer, på begäran, att förse gruppsamordnaren med en lista över de underleverantörer som behandlar personuppgifter;

Lexyl kommer endast att utse utomstående försäljare eller tjänsteleverantörer som underbehandlare av personuppgifterna om Lexyl kan:

(A) ingår skriftliga avtal med sådana underbehandlare som föreskriver dataskyddsvillkor som inte har lägre skyddsgrad än de villkor som beskrivs i dessa krav;

(B) meddelar gruppsamordnaren angående eventuella avsedda tillägg till eller utbyte av befintliga underbehandlare före en sådan utses;

(C) förblir fullständigt rapportskyldig till gruppsamordnaren när det gäller brott mot användarvillkoren som orsakas av handlingar, fel och utelämnande från deras underbehandlares sida;

Om gruppsamordnaren har rimlig grund när det gäller dataskydd att tro att en underbehandlare som har utsetts av Lexyl kommer att göra det omöjligt för Lexyl att uppfylla sina skyldigheter avseende dataskydd i enlighet med dessa krav, kan gruppsamordnaren, inom 7 dagar från mottagandet av meddelandet att underbehandlaren har utsetts, motsätta sig Lexyls anlitande av en sådan underbehandlare och i händelse av detta får Lexyl inte tillåta underbehandlaren att behandla datauppgifterna förrän gruppsamordnaren har godkänt anlitandet eller ersättandet av underleverantören eller tills gruppsamordnaren drar tillbaka sin invändning;

Lexyl kommer att införa policyer och procedurer för att kunna tillhandahålla rimlig och snabb hjälp till gruppsamordnare när det gäller att besvara eventuella förfrågningar, klagomål eller annan kommunikation som tas emot från någon individ som är eller kan komma att bli föremål för några personuppgifter som behandlas av Lexyl.

Gränsöverskridande dataöverföringar

Lexyl ska inte överföra (och ska inte tillåta att någon tredje part överför) personuppgifter utanför ursprungslandet, såvida man inte vidtar de efterlevnadsåtgärder som krävs för att juridiskt möjliggöra en sådan överföring; och

När det gäller EEA-uppgifter, kommer Lexyl inte att överföra (och kommer inte att tillåta att någon tredje part överför) sådana uppgifter till något land utanför det europiska ekonomiska samarbetsområdet (EEA), såvida man inte vidtar åtgärder för att säkerställa att en sådan överföring av EEA-uppgifter efterlever kraven i kapitel V i GDPR. För att undvika tvivel, kan sådana åtgärder omfatta att Lexyl (eller någon tredje part, om det är tillämpligt):

(A) säkerställa att man behandlar EEA-uppgifterna i ett land som har bedömts uppfylla kraven av den europeiska kommissionen i enlighet med artikel 45 i GDPR;

(B) Bearbetar EEA-uppgifter i enlighet med de standardavtalsklausuler (eller "modellklausuler") som har godkänts genom beslut av den europeiska kommissionen;

(C) Behandling av EEA-data i enlighet med bindande företagsregler som är godkända enligt EEA:s dataskyddsmyndigheter som är kompetenta för EEA-data; och

(D) när det gäller överföring av EEA-uppgifter till USA, med behandling av sådana uppgifter i enlighet med Privacy Shield-ramverket mellan EU-USA och/eller Schweiz-USA, enligt vad som är tillämpligt;

(E) Lexyl ska säkerställa att alla individer (inklusive Lexyls personal, ombud och underleverantörer) som har behörighet att behandla personuppgifter är belagda med sträng tystnadsplikt (oavsett om det är en avtalsbunden eller lagstadgad skyldighet) och får inte tillåta att någon person som inte är belagd med sådan tystnadsplikt behandlar några personuppgifter; och

(F) när det gäller EEA-uppgifter, ska Lexyl assistera gruppsamordnarna vid utförande av konsekvensanalyser i anslutning till dataskydd i den utsträckning som sådana analyser krävs av GDPR och vid behov rådfråga berörd tillsynsmyndighet i enlighet med artikel 35-36 i GDPR.

Var vänlig skicka alla raderingsförfrågningar angående personuppgifter till GDPR@hotelplanner.com med ditt gruppförfrågan-ID-nummer i meddelandets ämnesrad.